Loading...

Ce este un radiolog intervenționist?

  • SNRIR
  • Ce este un radiolog intervenționist?
Ce este un radiolog intervenționist?

Radiologii intervenționiști sunt doctori instruiți în radiologie și în proceduri minim invazive. Ei sunt experți în citirea razelor X, ultrasunete, TC și alte tehnici de imagistică medicală.

Această expertiză cu tehnici de imagistică le permite să ghideze catetere mici (tuburi) și fire de ghidare prin vasele de sânge sau alte căi ale organelor pentru a trata multe boli. Aceste catetere mici sunt de obicei de numai câțiva milimetri în diametru.

Radiologii intervenționiști au fost din punct de vedere istoric specialiștii specialiștilor, iar pacienții nu au avut contact direct cu aceștia. Acum, totuși, pacienții pot fi trimiși direct la un radiolog intervenționist; dacă doriți informații suplimentare despre recomandările directe, vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră.

Timp de mulți ani, chirurgia a fost singura opțiune de tratament disponibilă pentru o serie de condiții. Ca rezultat, mulți medici de asistență medicală primară își trimit pacienții la chirurgi și se bazează pe chirurgi pentru a oferi informații despre gama de opțiuni de tratament posibile.

Cu toate acestea, chirurgii nu au tendința de a fi pe deplin informați cu privire la diferitele tratamente minim invazive disponibile și, prin urmare, pot furniza informații limitate cu privire la aceste proceduri. Prin urmare, este important ca pacienții să fie conștienți de opțiunile de tratament oferite de RI.

Aceste proceduri minim invazive prezintă riscuri mai scăzute decât intervențiile chirurgicale și au fost perfecționate pentru a fi la fel de sigure pentru pacienți, cu radiologii intervenționali menținând standarde înalte de siguranță și calitate