Cea de-a 10 Conferință Națională a Societății Naționale de Radiologie Intervențională din România va avea loc la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, în perioada 25-27 octombrie 2019.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați ăagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/394713267811824/

Despre SNRIR:

Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România este o organizație științifică și profesională înființată în anul 2007, al cărui scop principal este sprijinirea și stimularea activității medicilor radiologi și imagiști, pentru ridicarea nivelulul calitativ și știintific, prin participarea la manifestări știintifice. În prezent, SNRIR are în componență peste 200 de membri cu viziune pentru performanța în aria de diagnostic și tratament neuroradiologic/ endovascular.

Neuroradiologia și Radiologia Intervențională:

Radiologia intervenţională este o ramură a radiologiei, specializată în diagnosticul şi tratamentul unei game largi de afecţiuni prin tehnici minim invazive.

Procedurile RI oferă noi opțiuni de tratament pentru multe afecțiuni, permițând pacienților să fie tratați cu un risc mai mic și să rămână în spital un timp mai scurt.

Neuroradiologia intervențională cuprinde diagnosticul și tratamentul endovascular al patologiei neurologice (accident vascular ischemic acut – STROKE), malformațiilor vasculare cerebrale și spinale.

În România, radiologia intervențională se practică cu precădere în centrele universitare din București, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Sibiu, Brasov, dar și în unele spitale de stat și clinici private.